Prigožins grib gāzt Krievijas militāro vadību

Krievijā – no vienas vienības uz otru 47

2023. gada oktobra beigās Čečenijas speciālās vienības “Ahmat” komandieris Apti Alaudinovs paziņoja, ka bijušie “Vāgnera grupas” algotņi pāriet uz Čečenijas īpašo spēku “Ahmat” vienību un dodas karot uz Ukrainu. Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs apgalvoja, ka pirmajā iesaukumā “Ahmat” vienībai pievienojušies vairāk nekā 170 bijušie “Vāgnera grupas” algotņi, taču avoti “BBC News” teica, ka faktiski šai vienībai nav pievienojušies vairāk kā 50 algotņi.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Sajutos kā kolhoza laikos – vissliktākajā nozīmē” – kādai sievietei zemeņu pašlasīšana Mālpilī izvērtusies nepatīkami. Ko saka uzņēmumā?
Ietiepīgi, riebīgi, egoististki – 5 visriebīgākās zodiaka zīmes: kuras tās ir?
5 viltības: kā pēc nedēļas izskatīties tā, it kā jūs būtu zaudējusi 10 kilogramus liekā svara
Lasīt citas ziņas

Kadirovs 5. aprīlī paziņoja par kārtējo masveida bijušo vāgneriešu pieplūdumu “Ahmat”. Viņš apgalvoja, ka pievienojušies 3000 kaujinieku, tostarp labi zināmais komandieris Aleksandrs Kuzņecovs. Nākamajā dienā Kuzņecovs video uzrunāja savus biedrus, sakot, ka “Ahmet” viss būs tieši tāpat kā Prigožina dibinātajā “Vāgnera” grupā.

Nav nekāda apstiprinājuma par to, vai 3000 bijušo vāgnieriešu tiešām pievienojās “Ahmat”, un par Kuzņecovu un viņa vīriem nav ziņu kopš aprīļa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.