Prigožins grib gāzt Krievijas militāro vadību

Āfrikā “saimnieko” Prigožina dēls 47

2023. gada beigās parādījās ziņas, ka Krievija veido Āfrikas korpusu, kas paredzēts, lai aizstātu “Vāgnera grupas” struktūras, kas darbojas šajā kontinentā. Toreiz Krievijas laikraksts “Vedomosti” ziņoja, ka Āfrikas korpuss, iespējams, darbosies Burkinafaso, Lībijā, Mali, Centrālāfrikas Republikā (CĀR) un Nigērā. Saskaņā ar šī laikraksta avotiem Āfrikas korpusam vajadzēja būt tieši pakļautam Krievijas Aizsardzības ministrijai un tā uzraudzību vajadzēja uzticēt aizsardzības ministra vietniekam Junusbekam Jevkurovam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Cik izlaidumiem jānotiek, lai beidzot to organizatori saprastu?” Ralfs Eilands publisko bildi no kāda īpaša izlaiduma un dalās pārdomās par šo pasākumu ilgumu 3
Kokteilis
Sabiedrība nobažījusies: kur šogad “pazuduši” par tradīciju kļuvušie mūzikas svētki “Imantdienas”?
Kokteilis
“Neslēpšu, ka īres cenas mani mulsina!” Kiviča dēla mamma lūdz sabiedrības palīdzību 41
Lasīt citas ziņas

Kā vēsta “BBC News Russian”, “Vāgnera grupas” algotņi vairākās Āfrikas valstīs parakstīja līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju par iestāšanos Āfrikas korpusā. Pamatojoties uz “BBC” ziņojumiem, ir zināms, ka šobrīd Jevgeņija Prigožina dēls Pāvels Prigožins tagad ir atbildīgs par “Vāgnera grupas” darbību CĀR. “Maskava deva mantiniekam atļauju turpināt darīt to, ko viņa tēvs darīja Āfrikā, ar nosacījumu, ka tas nav pretrunā ar Krievijas interesēm,” sacīja avots, kurš savulaik strādāja kopā ar Jevgeņiju Prigožinu.

Pāvels Prigožins arī mēģinājis atdzīvināt sava tēva politiskos projektus Āfrikā. “Prigožina impērija atkal rāda dzīvības pazīmes,” sacīja kāds vārdā nenosaukts avots. “Acīmredzot Maskavā viss bija ar kādu norunāts. Viņus interesē Dienvidāfrika. Viņi joprojām ir iesaistīti tajās pašās lietās: politiskajos procesos, vēlēšanās un sabiedriskās domas ietekmēšanā ar masu mediju starpniecību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.