Cik cilvēku ir skāruši plūdi un kur viņi dzīvo? 75

Plūdi ir viena no visbiežāk sastopamajām dabas katastrofām, un tām bieži ir postošas ​​sekas. Spēcīgās ūdens masas var aiznest cilvēkus, mājas, ceļus, dzīvniekus un auglīgo augsni un bieži vien nodarīt būtisku ekonomisku kaitējumu. Kopš 2000. gada plūdos cietušo cilvēku īpatsvars ir pieaudzis par aptuveni 24%.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Gandrīz ceturtā daļa cilvēku ir pakļauti plūdu riskam, kas notiek reizi gadsimtā. Šis termins attiecas uz plūdiem, kas ir tik smagi, ka tie notiek vidēji tikai reizi gadsimtā. Eiropā Vācija ir valsts ar vislielāko plūdu riskam pakļauto cilvēku skaitu, kam seko Francija un Nīderlande.

Lai gan plūdi var notikt jebkur pasaulē, daži reģioni tiek ietekmēti daudz vairāk nekā citi. Gandrīz 90% cilvēku, kuriem ir augsts plūdu risks, dzīvo valstīs ar zemiem un vidējiem ienākumiem, vēsta izdevums DW. Lielākā daļa dzīvo Dienvidāzijā un Austrumāzijā, tostarp 395 miljoni cilvēku Ķīnā un 390 miljoni Indijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Un arvien vairāk cilvēku dzīvo apgabalos ar ļoti augstu plūdu risku, saskaņā ar pētījumu, kopš 1985. gada šis skaits ir pieaudzis par 122%. Galvenais iemesls ir tas, ka arvien vairāk cilvēku pārceļas uz pilsētām, un pilsētas ļoti bieži atrodas uz ūdensceļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.