Pāvels Durovs
Pāvels Durovs
Ekrānšāviņš no X

Kas ir “Telegram”? 38

“Telegram” ir viena no pasaulē lielākajām sociālo mediju un ziņojumapmaiņas platformām kopā ar Facebook, WhatsApp, Instagram, TikTok un WeChat. Jūlijā Durovs apgalvoja, ka “Telegram” sasniedza 950 miljonus aktīvo lietotāju mēnesī. Tas ir populārs Krievijā un Ukrainā, bet to izmanto arī demokrātijas grupas Irānā un Honkongā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

“Telegram” piedāvā pilnīgu šifrēšanu, kas nozīmē, ka ziņojumus var lasīt tikai ierīcē, kas tos nosūta, un ierīcē, kas tos saņem, taču tas nav lietotāja noklusējuma iestatījums. Lielākā atšķirība starp “Telegram” un līdzīgiem pakalpojumiem, piemēram, WhatsApp, ir to grupu lielums, kurās varat būt “Telegram” lietotāji. WhatsApp ierobežo grupu lielumu līdz 1000 lietotājiem, savukārt Telegram grupā var būt līdz 200 000 lietotāju.

Platforma ir saskārusies ar kritiku, ka šajās milzīgajās grupās var izplatīties dezinformācija. Kritiķi ir iebilduši, ka platforma ir pieredzējusi sazvērestības, neonacistu, pedofilu vai ar terorismu saistīta satura kopīgošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā vēstī BBC, Apvienotajā Karalistē lietotne tika rūpīgi pārbaudīta, vai tajā tiek “izmitināti” galēji labējie kanāli, kuriem bija liela nozīme šī mēneša vardarbīgo nekārtību organizēšanā Anglijas pilsētās, un kiberdrošības eksperti teica, ka tās mērenība ekstrēmiskā un nelegālā satura jomā ir ievērojami vājāka nekā citos sociālo mediju uzņēmumos un ziņojumapmaiņas lietotnēs.

Pēc Durova aizturēšanas “Telegram” paziņoja, ka tā mērenība “atbilst nozares standartiem un pastāvīgi uzlabojas”. Paziņojumā teikts, ka tā ievēro Eiropas Savienības tiesību aktus, tostarp Digitālo pakalpojumu likumu, kura mērķis ir nodrošināt drošu un atbildīgu tiešsaistes vidi. “Gandrīz miljards lietotāju visā pasaulē izmanto “Telegram” kā saziņas līdzekli un kā svarīgas informācijas avotu,” teikts lietotnes paziņojumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.