Piparmētru kvass 0

(2,5 litri dzēriena)

• 25 g svaigu piparmētru lapiņu

• 250 g cukura

• 12 g svaiga rauga

• ½ tējkarotes citronskābes

Uzvāra 2,5 litrus ūdens, uzlej to nomazgātām un attīrītām piparmētru lapiņām, pievieno cukuru un citronskābi, atstāj 12 stundas ievilkties. Nokāš, pievieno raugu un raudzē 8–10 stundas, līdz veidojas putas, tad strauji atdzesē un salej pudelēs. Kvasam ir patīkami atvēsinoša un atspirdzinoša garša.

Reklāma
Reklāma

UZZIŅA


RAKSTA REDAKTORS
“Lai tiktu ārā no “Rimi”, tagad vajag kuponu”- pircēji samulsuši, kā tikt ārā no veikala, ja nekas netiek nopirkts
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

• Ja klasiskajam kvasam pirms rauga pievienošanas pieliek ogu vai augļu biezeni (100 gramu uz diviem litriem), iegūst neparastāku, aromātiskāku kvasu ar izteiktu ogu garšu.

• Kvasu var pagatavot no dažādām izejvielām – maizes, iesala, graudiem, miltiem, medus, mārrutkiem, ingvera, ķimenēm, piparmētrām, burkāniem, ķiršiem, rabarberiem, āboliem, dzērvenēm un citām ogām un augļiem, dažādiem sīrupiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.