Ābolu kvass 0
• 400 g ābolu mizu
• 400 g brūnā cukura
• 10 g svaiga rauga
• 1 g citronskābes
Šā kvasa pagatavošanai var izmantot gan ābolu serdes, gan mizas. Garša ir daudz labāka, nekā liekot lietā augļu ēdamo daļu. Ābolu mizas ieber katlā, uzlej divus litrus verdoša ūdens, uzvāra un atstāj ievilkties. Pēc laiciņa nokāš, pievieno cukuru, raugu un citronskābi, rūpīgi izmaisa un raudzē astoņas stundas vēsā vietā. Brūnais cukurs dod intensīvāku garšu un skaistu brūnu toni. Ziemā ābolu mizu vietā var izmantot žāvētus ābolu gabaliņus. Šādu kvasu gatavo bez rauga – kilogramu žāvētu ābolu aplej ar 2,5 litriem verdoša ūdens, nedēļu raudzē muciņā, tad salej pudelēs un ļauj pastāvēt vēl nedēļu – izdodas labi norūdzis kvass, tikai pudeles cieši jāaizvāko un jāglabā pagrabā guļus.\