Pagatavo mājās 0

Foto – LETA


Pagatavot kvasu, kāds nopērkams veikalā, nav viegli, jo ražotājiem ir filtrēšanas sistēmas un produktam tiek pievienota askorbīnskābe, citronskābe vai pienskābe, lai iegūtu dzidru dzērienu bez nogulsnēm, un oglekļa dioksīds, lai kvass vai iesala dzēriens dzirkstītu un putotu. Taču arī mājās var pagatavot ļoti gardu kvasu. Dzēriens būs dzidrāks, ja beigās tam pievienos nedaudz citronskābes.

Ir klasiskais kvass, ko gatavo no rudzu maizes sausiņiem, iesala ekstrakta vai medus, un mazliet neparastāks kvass, kam pievieno arī ogas vai ko gatavo no augļiem, piemēram, āboliem. Piedāvājam dažas pārbaudītas receptes.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.