Saldinātie iesala un kvasa dzērieni 0


Par kvasu var saukt tikai dabiski raudzētus dzērienus. Neraudzējot tas ir tikai dzēriens, kam pievienots vairāk vai mazāk cukura un dažādas pārtikas piedevas. Cukura daudzums var svārstīties no 8 līdz 10%, tāpēc gluži pusotra litra pudeli dienā nebūtu ieteicams iztukšot. Tas, ka kvass vai veselības dzēriens šķiet ļoti salds, ir mazliet mānīgs priekšstats mūsu garšas kārpiņām, jo misa – no graudu ekstrakta, rudzu, miežu vai kviešu graudiem ekstrahētās vielas – ir ar stipri saldu garšu, un tieši tas dzērienu padara tumīgu un saldu. Dabiski raudzēts kvass un iesala dzēriens patiesībā ir gatavots no vienām un tām pašām sastāvdaļām, ražotāji tikai nedaudz pamainījuši to attiecības. Šīs sastāvdaļas ir ūdens, misa, cukurs, citronskābe, askorbīnskābe vai pienskābe un oglekļa dioksīds (kvasa sastāvā vēl ir raugs, kura nav iesala un veselības dzērienos). Tātad šos dabiskos dzērienus var droši lietot ikdienā, nekaitējot veselībai.

Ir tikai viena dzērienu grupa, no kuras jāuzmanās, – lētie kvasa dzērieni, kam pievienoti mākslīgie saldinātāji, krāsvielas, konservanti. Turklāt miežu iesala ekstrakts šiem kvasa dzērieniem pievienots ļoti niecīgās devās.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.