Foto: Shutterstock

Kas ir kailgraudu mieži? Samazina holesterīna un glikozes līmeni asinīs 0

Lielveikala ekoloģisko produktu plauktā ievēroju kailgraudu miežus. Esmu dzirdējusi, ka tie ir vērtīgi. Bet kas tieši tajos ir labs, un kā labāk šos graudus pagatavot?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
TV24
Ieskicēta krievu karavīra – “briesmīgā pretekļa” – seja: “Tāds nogalina atbildīgi, tā ir slima biomasa!”
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Lasīt citas ziņas

“Kailgraudu mieži patiešām ir vērtīgi graudaugi,” uzsver dietoloģe Laila Meija. “Veselīgi ir arī parastie mieži, taču šie ir dubultstipri.” Tajos ir augstāks vērtīgo uzturvielu saturs. Atšķirībā no tradicionālajiem miežiem tiem ir citāda grauda uzbūve. Kuļot to ir diezgan viegli atdalīt, apvalku vajag daudz mazāk lobīt, tādējādi veselīgais slānis neiet zudumā apstrādes procesā.

Šie mieži ir noderīgi veselības uzlabošanai, piemēram, tie samazina holesterīna un glikozes līmeni asinīs, tāpēc ieteicami cukura diabēta slimniekiem. Tāpat šo graudaugu iekļaušana uzturā palīdz sakārtot vielmaiņu, uzlabo sirds asinsvadu veselību, samazina risku saslimt ar vēzi. Turklāt, ieturot maltīti, kas aizdarīta ar kailgraudu miežiem, sāta sajūta ir daudz ilgāka.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu kailgraudu miežus, vispirms tos izmērcē – vislabāk atstāt ūdenī uz nakti. Vāra aptuveni 15 minūtes, pēc tam katliņu ietin dvieļos vai segās, lai mieži pilnībā uzbriestu. Ēdot var papildināt ar ogām vai dabīgo jogurtu, var ēst kopā ar dārzeņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.