Kas ir indiešu pavāru noslēpums čatnijs un ar ko kopā tas būs visgaršīgākais? 13
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Čatnijs ir pikanta mērce, kas gatavota no augļiem vai dārzeņiem. To lieto pie grilētas, ceptas vai sautētas gaļas, arī zivīm.
Tas labi garšos pie rīsu ēdieniem un lieliski papildinās siera plati. To parasti pasniedz mazos mērces trauciņos, neliekot uz šķīvja kopā ar ēdienu.
Čatnijs ir neatņemama indiešu virtuves sastāvdaļa.
Indiešu pavāri mēdz teikt, ka čatnijam jābūt tik asam, lai to nebūtu iespējams ēst, un tik saldam, lai no tā nebūtu iespējams atteikties. Pēc konsistences tas atgādina biezu mērci vai ievārījumu.
Čatniji var būt svaigie, kas uzreiz pēc to pagatavošanas jāceļ galdā, bet ar vārītajiem var papildināt ziemas krājumus.
Čatnija sastāvdaļas nosaka, vai mērce būs sāļa, skāba vai saldskāba, tomēr gandrīz neiztrūkstoša tā sastāvdaļa ir ingvers un kanēļa standziņa.