Jauna piedeva salātiem un zupai! Kas ir veselīgā dzintara eļļa? 3
“Dzintarā ir tāda unikāla lieta kā dzintarskābe – vielas, kas ir arī mūsu organismā. Kad vecās šūnas nomirst, lai vedotos jaunas, cilvēkam nepieciešama dzintarskābe,” RīgaTV 24 raidījuma “La Dolce Vita. Ar Roberto” stāsta pirtnieks, amatnieks, dzintara terapeits Ivars Vallers no Vecumnieku novada Bārbeles pagasta.
Kad cilvēks ir lielā slodzē, stresā vai slimojo, viņam organismā dzintarskābe pietrūkst un to nepieciešams uzņemt. Tā ir atrodama arī augu valstībā, bet ļoti mazās devās. Baltijas dzintars, kas jau gadu tūkstošiem ir tirgots visā pasaulē, vēsturiski izmantots dzintarskābes ieguvei.
Dzintarskābi no dzintara iespējams iegūt trīs veidos – ēdot pašu dzintaru vai izvelkot dzintarskābi uz linsēklu eļļas vai spirta bāzes. Kā tad to lietot? Dzintara eļļu var lieliski pieliet klāt salātiem un citiem ēdieniem, arī zupām. Cilvēkam veselīgi apēst vienu tējkarti eļļas dienā.
“Dzintarskābi jālieto no rītiem, tā dod daudz enerģijas un spēka!” papildina dzintara terapeits.