Foto – Shutterstock

19.–20. jūlijs 0

Lasa ogas. Vāc gurķus, tomātus, kabačus, sviesta pupiņas. Gatavo krājumus ziemai, konservē, skābē, vāra ievārījumus. Apskata augļu kokus un, ja nepieciešams, normē ražu, izkniebjot sīkos un kroplos augļaizmetņus. Tomātiem izlauž padusītes un apgriež lapas, lai augļi būtu labi apgaismoti, novāc bojātās lapas. Labāko tomātu stādiem (taču ne hibrīdajām F1 šķirnēm) otrajā ķekarā atstāj nogatavoties dažus augļus sēklu ieguvei. Ievāc sēklas. Ravē un mēslo zemenes. Novāc visus kritušos ābolus, plūmes, bumbierus. Vīnogulājiem paretina jaunos dzinumus. Stādu audzētāji pārbauda ķiršu un plūmju potcelmu gatavību acošanai – varbūt to jau var sākt šajās dienās.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.