14.–15. augusts. Augļu dienas. 0
Novāc plūmes, agro šķirņu ābolus un bumbierus, lasa ogas. Vāra ievārījumus, spiež sulas, gatavo augļus kaltēšanai. Novāc gurķus, tomātus, kabačus, tos konservē, skābē, marinē. Labākos tomātus atliek sēklai. Der tikai šķirņu tomāti, jo no hibrīdiem sēklas nevāc. Novāc gatavos zirņus un pupas, labāko daļu atliek sēklai. Aco augļu kokus, stāda zemenes un avenes.
Izgriež aveņu divgadīgos dzinumus, normē arī jaunos dzinumus, bet veselīgākajiem dzinumiem saīsina galotnes. Vakaros stāda zemenes. Vīnogulājiem papildus piesien nolīkušos zarus ar ogām, paretina lapas vai dzinumus, kas pārāk noēno ogu ķekarus.