Kas darāms dārzā 18. – 25. jūlijā 0
18.–20. jūlijs. Augļu dienas
Autores: Ilze Žola, Ārija Rudlapa
Lasa ogas un sagatavo tās uzglabāšanai; vāra ievārījumus, gatavo kompotus, kaltē, saldē vai spiež sulu. Novāc gurķus un tomātus. Skābē un konservē. Vācot ražu, nevajadzētu aizmirst arī par augu kopšanu un veidošanu, tomātiem jāapgriež lapas, atsedzot ķekarus, jāpietin augi pie balstiem bez ierastās pazarīšu izlaušanas, jādomā arī par ražas normēšanu un galotņu īsināšanu, izvērtējot, cik augļu augs spēs nogatavināt. Ķiršu stādījumos bez ogu lasīšanas jāveic arī vainaga veidošana. Ražojošām ābelēm pēc vajadzības pieliek balstus. Vīnogulājiem uzsien dzinumus ar ogām, atsedz noēnotos ķekarus, nokniebj galotnes žākļu dzinumiem. Zemenēm apgriež stīgas, bet no spēcīgākajiem augiem pavairošanas dobē vai pastāvīgā vietā stāda zemeņu jaunos stādus.