21.–22. jūnijs. Augļu dienas. 0
Jau ienākas zemenes, tās lasa gan tūlītējai ēšanai, gan pārstrādei. Obligāti jāizvāc no dārza visas kaitēkļu un slimību bojātās ogas. Nogatavojušās arī ēdamo sausseržu ogas. Vāra ievārījumus un kompotus. Ja no savām zemenēm paredzēts ņemt jaunstādus, iezīmē spēcīgākos un ražīgākos cerus, ļauj to stīgām apsakņoties. Ābelēm un bumbierēm izgriež ūdenszarus, kas izauguši pēc vainaga sakopšanas un retināšanas pavasarī. Jauniem un spēcīgi augošiem augļu kociņiem veido vainagu. Vīnogulājiem pēc noziedēšanas nelielās devās dod papildmēslojumu un izgriež liekos dzinumus, kas neražos. Sien sierus un cep raušus Līgovakara cienastam. Vāc ārstniecības augus, griež meijas telpu rotāšanai, zarus vainagiem un pirtsslotām.