Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto: Timurs Subhankulovs

Kas būs mazo alus darītavu lielākais izaicinājums nākamgad? Ražotājs atklāj situāciju nozarē 0

Latvijas mazajām alus darītavām nākamajā gadā lielākais izaicinājums būs izejvielu cenu kāpums, aģentūrai LETA prognozēja alus darītavas “Bauskas alus” valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Viņš teica, ka šogad sausuma dēļ pasaulē novākts mazāk apiņu, kā arī bija sliktākas miežu ražas, tādējādi globālajā tirgū prognozējams apiņu un iesala cenu kāpums.

Vienlaikus miežus ir ne tikai grūtāk sagādāt, bet tie ir arī zemākas kvalitātes, līdz ar to nepieciešams lielāks daudzums, lai no tiem saražotu nepieciešamo produktu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Nākamais gads būs grūts, jo iesalam plānojas 35-40% cenu kāpums, kā arī apiņi būs par apmēram 30-35% dārgāki,” atzina Barskovs, piebilstot, ka nākamajā gadā prognozējams arī maksas par elektrību un gāzi pieaugums, tādējādi palielinot produktu pašizmaksu.

Tajā pašā laikā Barskovs atzīmēja, ka šis gads alus darītavām Latvijā bija labs, pateicoties siltajiem un saulainajiem laika apstākļiem, kas ilga no aprīļa līdz gandrīz oktobrim, veicinot alus pārdošanas apmēru pieaugumu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka “Bauskas alus” 2017.gadā strādāja ar 5,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 29,2% – līdz 635 635 eiro.

“Bauskas alus” ir reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786 996 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija “BA Holdings”. “Bauskas alus” ražo alu, bezalkoholiskos iesala dzērienus “Veselība”, “Porteris”, tējas sēnes dzērienu “Dr. Kombucha” un dabīgi raudzētu kvasu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.