Vēl var pagūt pagatavot 6
Vienkāršākais variants, kā mājās pagatavot improvizētu alu, – izmantot veikalā pirkto iesala ekstraktu. Puslitra burciņu atšķaida aptuveni ar 2,5 l ūdens. Garšai var pievienot kādu rupjmaizes garoziņu. Ja neliek neko citu, var iegūt kvasa, veselības dzēriena līdzinieku. Ja pieliks aptuveni puspaciņu maizes rauga un turēs dažas dienas siltā telpā, alus drīz būs gatavs. Raugs cukurus pārvērtīs alkoholā. Protams, var lietot speciālo alus raugu, taču tad tas būs nopietnāks un ilgstošāks process. Rūgtumiņam var pieliet vieglu apiņu tēju.
Izmantojot maizes raugu, jāņem vērā, ka tas paaudžu paaudzēs trenēts bulciņām, nevis alum, joko meistars. Tāpēc ik pa laiciņam brūvējums jānosmeķē. Kad šķiet līdzīgs alum, jāizdzer tūliņ, jo pārrūgstot var kļūt pavisam šķērms. Ja viesi vēl kavējas, dziru der likt vēsumā, pat ledusskapī, lai raugs savu darbību piebremzē.
Šāda dzēriena galvenā vērtība – darbošanās prieks un lepnums par paša darītu alu.