Kārumniekiem: Rupjmaizes sacepums ar dzērvenēm un āboliem 0
Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar Mežpils alu piedāvā recepti, kas iepriecinās tradicionālu garšu cienītājus.
Rupjmaizes deserts – nezūdoši laba klasika.
Sastāvdaļas
(12 gabaliņiem)
600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās
5 nelieli Latvijas āboli
150 g brūnā cukura
640 g skābā krējuma
2 olas
100 g lielogu dzērveņu
1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana
1. Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.
2. Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un
dzērvenes. To atkārto trīs reizes.
3. Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4. Pasniegt var ar saldējumu vai vaniļas mērci.