Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļu un tomātu sacepums ar garšaugiem 0

Sastāvdaļas
• 800 g vārītu kartupeļu
• 700–750 g tomātu
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
• 1,5 tējkarotes sasmalcināta bazilika
• 1 tējkarote sasmalcināta timiāna
• 1,5 tējkarotes sāls
• pustējkarote melno piparu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vārītos kartupeļus un tomātus sagriež lielās apaļās ripās. Sasmalcinātus ķiplokus sajauc ar baziliku, pētersīļiem un timiānu. Dārzeņu šķēles un garšaugu maisījumu liek kārtās cepamtraukā. Uzkaisa sāli un piparus. Pārlej eļļu. Trauku pārsedz ar foliju un atstāj uz kādu brīdi, lai garša izlīdzinās. Tad cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 30 minūtes.
Šo sātīgo kartupeļu ēdienu var pasniegt ar kūpinātu šķiņķi vai cepeti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.