Kartupeļu, topinambūru, kolrābju un gurķu salāti ar ceptu foreli 0
(4 porcijas)
* 4 vārīti kartupeļi
* 4 vārīti topinambūri
* 1 kolrābis
* 150 g baltā jogurta
* 1 svaigs gurķis
* 400 g foreles filejas,
* sāls
* 1 ēdamkarote medus
* 1 tējkarote Dižonas graudu sinepju
* dažādu salātu lapas
* melnie pipari
* 100 g olīveļļas
* saišķītis pētersīļu
* 30 g lazdu riekstu
* dažas ķiploka daivas
* kaltēts oregano
* 1 citrons
Pētersīļu lapas, ķiploka daiviņas, riekstus sablendē ar olīveļļu. Pievieno sāli un sinepes, kas sajauktas ar medu, iegūstot pesto līdzīgu masu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādiem, uz cepešpannas liek foreles fileju (ar ādu uz leju), pārkaisa sāli, maltus melnos piparus, uzslaka citrona sulu un liek uz 5 minūtēm cepties.
Pēc tam pannu izņem, pagriež fileju ar ādu uz augšu, pārsmērē ar sinepju un medus glazūru un cep vēl 3 minūtes.
Gatavo mērci
Svaigo gurķi nomizo un sarīvē uz smalkas rīves, nedaudz pārkaisa sāli. Patur dažas minūtes, lai atsulojas, tad caur sietiņu nokāš. Gurķiem pievieno balto jogurtu, svaigi maltus melnos piparus un oregano.
Citrona sulai pievieno olīveļļu, cukuru un sāli un viegli iemaisa salātlapās.
Gatavo salātus
Kartupeļus un topinambūrus nomizo un sagriež šķēlēs. Pievieno salātu lapas, strēmelītēs vai plānās ripiņās sagrieztu kolrābi. Ar karoti uzlej nedaudz gurķu un jogurta mērces, pievieno pētersīļu zaļo pesto.
Autore – Inta Brikere