Foto – Valdis Semjonovs

Kartupeļu, tomātu un sīpolu pikantā uzkoda 0

KĀ GATAVOT?

Kartupeļus ar visu mizu vāra gatavus, nomizo, sagriež šķēlēs. Tomātiem izņem mīkstumu un arī tos sagriež šķēlēs. Sīpolu sīki sasmalcina, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno mazliet etiķa, atstāj uz 10 līdz 15 min marinēties. Olīveļļai pievieno mazliet vīna etiķa, citrona sulu, sāli un piparus, šo mērcīti lej pāri kartupeļu, tomātu, sīpolu masai un samaisa. Svaigu cūkgaļu sagriež šķēlēs, aplej ar gāzētu minerālūdeni, pievieno nedaudz majonēzes un citrona sulu. Patur 1 stundu. Cep uz grila. Kartupeļu un tomātu uzkodu var pasniegt ne tikai pie karstajiem gaļas un zivju ēdieniem, bet arī, piemēram, kopā ar apceptu, atdzesētu vītinātu šķiņķi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Skrundas profesionālās vidusskolas skolotāja, pieredzējusi pārtikas tehnoloģe un godu saimniece GUNTA STEPANOVA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.