Foto – Valdis Semjonovs

Kartupeļu, tomātu un sīpolu pikantā uzkoda 0

KĀ GATAVOT?

Kartupeļus ar visu mizu vāra gatavus, nomizo, sagriež šķēlēs. Tomātiem izņem mīkstumu un arī tos sagriež šķēlēs. Sīpolu sīki sasmalcina, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno mazliet etiķa, atstāj uz 10 līdz 15 min marinēties. Olīveļļai pievieno mazliet vīna etiķa, citrona sulu, sāli un piparus, šo mērcīti lej pāri kartupeļu, tomātu, sīpolu masai un samaisa. Svaigu cūkgaļu sagriež šķēlēs, aplej ar gāzētu minerālūdeni, pievieno nedaudz majonēzes un citrona sulu. Patur 1 stundu. Cep uz grila. Kartupeļu un tomātu uzkodu var pasniegt ne tikai pie karstajiem gaļas un zivju ēdieniem, bet arī, piemēram, kopā ar apceptu, atdzesētu vītinātu šķiņķi.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
TV24
Kāpēc tas maksā 1000 eiro? “Šis ir ekskluzīvs pakalpojums, kuru cilvēki grib vairāk, nekā tas ir pieejams!”
Lasīt citas ziņas

Gatavoja Skrundas profesionālās vidusskolas skolotāja, pieredzējusi pārtikas tehnoloģe un godu saimniece GUNTA STEPANOVA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.