Foto. pexels.com/ Jonathan Borba

Kartupeļu – siera kastrolīša recepte. Tikai 6 soļi un gatavs! 0

Vai meklējat vienkāršu, bet neticami garšīgu ēdienu, kas iepriecinās visu ģimeni? Tad šis kartupeļu un siera kastrolis ir tieši tas, kas nepieciešams! Ar kraukšķīgu siera garoziņu, krēmīgu vidu un maigu dārzeņu garšu – tas ir sildošs un sātīgs ēdiens, kas lieliski iederēsies gan ikdienas vakariņās, gan kā piedeva svētku galdā.

Reklāma
Reklāma
Dārzs
9 maģiski augi, kas mājās piesaista naudu un veiksmi
Putina “žēlsirdība” vai kara noziegumu piesegšana? Negaidīts Kremļa paziņojums par Ukrainas gūstekņiem
Viedoklis
Kārlis Streips: Kremļa fašists sarunas laikā ar marasmatiķi Vašingtonā principā pateica, ko viņš grib
Lasīt citas ziņas

Šīs receptes noslēpums slēpjas vienkāršumā – minimālas pūles, bet izcils rezultāts. Un pats labākais? To var pagatavot tikai sešos soļos!

Sastāvdaļas:
– 2 smalki sagriezti puravi
– 6 smalki sagrieztas Savojas kāpostu lapas
– 400 g kartupeļu biezeņa (var izmantot arī atlikušos no iepriekšējām maltītēm)
– 1 tējk. Dižonas sinepju
– 1 tējk. kaltētu garšaugu maisījuma vai timiāna
– 100 g rīvēta siera
– 200 ml vistas buljona
– Sāls un pipari pēc garšas
– Eļļa cepšanai

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
– Uzkarsē eļļu pannā un apcep puravus un kāpostus apmēram 7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
– Uzsilda kartupeļu biezeni.
– Bļodā sajauc kartupeļu biezeni, apceptos dārzeņus, vistas buljonu, sinepes, kaltētus garšaugus un 100 g rīvēta siera. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
– Visu rūpīgi samaisa un pārlej cepamtraukā.
– Pārkaisa ar nedaudz siera virsū, lai veidotos zeltaina, kraukšķīga garoziņa.
– Cep 200 °C temperatūrā apmēram 25 minūtes, līdz kastrolis kļūst skaisti zeltains un burbuļojošs.

Rezultāts? Maigs, krēmīgs un neticami garšīgs kartupeļu podiņš, kas pazudīs no šķīvjiem ātrāk, nekā paspēsiet pateikt “Labu apetīti”!

Padoms: Šo recepti var viegli pielāgot, pievienojot mīļākos garšaugus vai aizstājot kāpostus ar spinātiem. Tāpat var izmantot veģetāru buljonu, lai pagatavotu šo ēdienu bez gaļas.

Kas gan var būt labāks par vienkāršu, mājīgu un sātīgu maltīti? Pamēģiniet šo recepti un dalieties ar iespaidiem!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.