Pēc sātīgajiem saldējumiem Lelde Sotniece savā kafejnīcā Skrīveros piedāvā saldo ēdienu: “Satriecošo ķirbju saldējumu”, “Pacilājošo biezpiena saldējumu ar fantastiskām avenēm” un “Valdzinošo zemeņu jogurta saldējumu”.
Pēc sātīgajiem saldējumiem Lelde Sotniece savā kafejnīcā Skrīveros piedāvā saldo ēdienu: “Satriecošo ķirbju saldējumu”, “Pacilājošo biezpiena saldējumu ar fantastiskām avenēm” un “Valdzinošo zemeņu jogurta saldējumu”.
Foto – Ivars Bušmanis

Maize no saldējuma 10

– Vai var ar saldējumu maizi nopelnīt?

Dzidra: – Var, mēs ar to vien dzīvojam. Bagāti neesam, iztikuši esam un maksājam valstij nodokļus. Dažkārt kaut ko sponsorējam. Patlaban darbojamies vietējā tirgū.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
TV24
“Es neticu šādām sakritībām!” Slaidiņam aizdomas raisa ASV prezidenta Baidena pēkšņie lēmumi par Ukrainu un Trampa klusēšana
“Nebūs naudas, nebūs mūsu auto!” Latvieši, atsaucoties uz sludinājumu, apmaina automašīnas ar krāpniekiem… 64
Lasīt citas ziņas

– Kādas vēl bez konservantu neizmantošanas ir “Skrīveru mājas saldējuma” atšķirības no citiem saldējumiem?

– Mēs saldējumu vārām no piena. To pērkam no zināmas saimniecības, esam bijuši fermā. Ideāls saldējums ir no Latvijas brūnās šķirnes govs piena. Bagāts ar taukvielām, ļoti niansētas garšas. Svarīgi, lai gotiņas baro ar sienu un bietītēm, nevis ar skābbarību no ruļļiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vislielākā atšķirība – mums ir sava ogu pārstrāde. Nelielas rīvītes, vārāmie katli, blenderīši. Mēs nepērkam gatavu zapti, kas, iespējams, ir ar piedevām un atšķirīgu garšu. Paši pārstrādājam svaigas ogas no meža, no dārza, ja to nav, iepērkam no latviešu zemniekiem. Mums tās nevajag tik daudz karsēt, tad tās ir bagātākas ar vitamīniem. Pašiem ražot ir divas reizes grūtāk, ilgāk un dārgāk. Latvijā neesam novērtējuši mūsu ogu un augļu nozares iespējas. Vajadzētu rosināt glabātavu un transporta parku veidošanu, kas būtu atbalsts cilvēkiem ogu audzēšanā. Mums ir ideāls klimats – gan auksts, gan arī karsts, kas veido ogu īpašo garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.