Kartupeļu salāti ar to, kas ledusskapī. Rakstnieces Daces Judinas 4 receptes 0
Sastāvdaļas
• kartupeļi
• un viss, kas mājās
Pagatavošana.
6–10 brangus kartupeļus ar mizu novāra vieglā sālsūdenī, atdzesē, nomizo, sagriež kubiņos vai stienīšos. Ieskatās ledusskapī un pieliekamajā kambarī, atradumus saliek uz galda.
1) Atver skumbrijas/mencu konservus, rūpīgi samīca zivi ar eļļu/sulu, pārliek bļodā, pievieno 2–4 cieti novārītas, kapātas olas, lociņus/sīpolus, kartupeļus, skābo krējumu, sāli, maltus melnos piparus. Var likt uz rudzu maizes, var ēst kā salātus.
2) Uz pannas eļļā vai sviestā apcepina šampinjonu šķēlītes, parupji sagriež prāvu bunti rukolas, svaigu dillīšu un 2–3 mucas gurķus. Viegli sajauc ar kartupeļiem. Jauc ar eļļu, ja grib treknāk – ar majonēzi. Var servēt gan aukstus, gan karstus.
3) Atrod bundžā pēdējo siļķi, sakapā, to pašu nodara 2–3 mucas gurķiem un svaigam sīpolam (vai puravam). Sasāla, sapiparo pēc garšas. Sajauc ar kartupeļiem un krējumu. Pārber ar kapātu olu vai dillēm.
4) Glaunākiem svētkiem kartupeļu salātus var gatavot ar garnelēm vai mīdijām, papildinot ar rukolu, dārza kresēm, dārza sinepju lapiņām, svaigiem gurķiem, avokado un biezu olu majonēzi.