Foto: DepositPhotos

Kartupeļu sacepums – gluži vai kūst mutē. Bez gaļas! 6

Laikam kļūstot vēsākam, sasildīties palīdzēs veģetārs, bet sātīgs kartupeļu sacepums. Ļoti vienkārši, bet gardi.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

1 kg kartupeļu
2 sīpoli
60 g sviesta
400 ml piena
Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Nomizo kartupeļus un sagriež tos plānās ripiņās, tāpat kā sīpolus. Šim nolūkam var izmantot rīvi vai virtuves kombainu – darbs ritēs raitāk, un šķēlītes būs vienādi plānas.
Cepamo veidni iesmērē ar eļļu. Tajā liek vienu kārtu kartupeļu ripiņu, virs tās – sīpolu ripiņas. Tā pamīšus liek, līdz veidne pilna. Katrai kārtai uzber sāli un piparus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzsilda pienu un uzlej sacepumam. Pienam jāsasniedz augšējā kartupeļu kārta, taču tas nedrīkst to pavisam pārklāt. Sacepumam pa virsu uzlej izkausētu sviestu, kas ļaus kartupeļiem iegūt zeltaini kārdinošu izskatu.

Veidni pārklāj ar foliju un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādi). Cep aptuveni 30 minūtes. Pēc tam noņem foliju, samazina karstumu līdz aptuveni 180 grādiem un cep vēl 15 minūtes. Gardais sacepums ir gatavs!

Foto: DepositPhotos
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.