Kartupeļu sacepums ar selerijām 4
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• Kilograms kartupeļu
• 300 g selerijas
• 200 g saldā krējuma
• 150 ml piena
• 2 ķiploka daiviņas
• Liels sīpols
• 200 g Holandes siera
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• Tējkarote sāls
• Tējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep zeltaini brūnus. Kartupeļus un selerijas sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Bļodā sajauc krējumu ar pienu, rīvētu Holandes sieru, sakapātām ķiploka daiviņām, sāli, pipariem un lociņiem. Kārtās liek kartupeļus, sīpolu gredzenus, seleriju. Pārlej ar krējuma, piena un garšvielu maisījumu. Cep cepeškrāsnī stundu +180 °C, līdz sacepums kļuvis zeltaini brūns.