Foto: Aija Geida

Kartupeļu sacepums ar selerijām 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• Kilograms kartupeļu
• 300 g selerijas
• 200 g saldā krējuma
• 150 ml piena
• 2 ķiploka daiviņas
• Liels sīpols
• 200 g Holandes siera
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• Tējkarote sāls
• Tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep zeltaini brūnus. Kartupeļus un selerijas sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Bļodā sajauc krējumu ar pienu, rīvētu Holandes sieru, sakapātām ķiploka daiviņām, sāli, pipariem un lociņiem. Kārtās liek kartupeļus, sīpolu gredzenus, seleriju. Pārlej ar krējuma, piena un garšvielu maisījumu. Cep cepeškrāsnī stundu +180 °C, līdz sacepums kļuvis zeltaini brūns.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.