Foto: Aija Geida

Kartupeļu sacepums ar biezpienu un žāvētu gaļu 0

Sastāvdaļas
• 8 kartupeļi
• 300 g biezpiena
• 100 g žāvētas gaļas
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• 4 olas
• Sīpols
• Tējkarote krievu sinepju
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ņem vidējus kartupeļus, nomazgā un ar visu mizu izvāra mīkstus. Atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu smalki sakapā. Žāvētu gaļu sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Trīs olas sakuļ ar dakšiņu un pēc tam samaisa kopā ar biezpienu, sāli, krievu sinepēm un maltiem melnajiem pipariem.

Veidni ietauko ar eļļu un kārtām liek kartupeļus, biezpiena masu un sacepto gaļu ar sīpoliem. Vienu olu sakuļ kopā ar skābo krējumu un uzlej kārtojumam. Dažas kartupeļu šķēlītes var atstāt, ko izlikt kā rotājumu virspusē. Cep +180 °C aptuveni 45 minūtes. Ļoti sātīgs, aromātisks un viegli pagatavojams sacepums.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.