Foto – Martin Rettenberger/Shutterstock

Kartupeļu rozītes – labi garšos gan siltas, gan aukstas 0

Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
75 g sviesta
3 olu dzeltenumi
1/3 tējkarotes malta muskatrieksta
¼ tējkarotes maltu melno piparu
0,5–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Kāpēc pārmaksāt? Eksperti iesaka 9 lietotas, bet labas automašīnas, jaunu vietā
Kokteilis
6 lietas, pēc kurām vīrieši klusībā alkst gultā, bet nevēlas to atzīt
“Cenas ir reāli neadekvātas!” Vai “Stockmann” ir lētāks par “Rimi”? Cenu salīdzinājums šokē pircējus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tie mīksti (bet nejūk laukā, lai nav ūdeņaini). Nokāš, atdzesē un sastampā. Sviestu izkausē uz mazas uguns un pievieno kartupeļu masai. Piesit olu dzeltenumus. Pieber garšvielas, sāli un piparus, samaisa. Liek konditorejas šļircē ar lielu zvaigznes formas uzgali un izspiež ligzdiņas. Pilda pēc vajadzības. No šīs masas var uz cepampapīra izspiest rozītes un cept cepeškrāsnī 220 grādos 15–20 minūtes.

!!! Šī ir laba pamatmasa jebkurai kartupeļu ligzdiņai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.