Foto: Shutterstock

Kartupeļu plācenīši ar sēņu pildījumu jeb ukraiņu zrazi 13

Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu plācenīši pusdienās vai vakariņās būs veģetārs, gards un sātīgs ēdiens.

Sastāvdaļas

6-8 kartupeļi

1 ola

1 ēdamkarote miltu

4-5 ēdamkarotes kartupeļu cietes

1 sīpols

450 g šampinjonu

augu eļļa, sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, liek katlā ar ūdeni, pievieno sāli un izvāra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnes nomazgā, sasmalcina, apcep augu eļļā, tad pievieno sīpolu, pieber sāli, piparus un nedaudz pasautē.

Kartupeļus nokāš, liek bļodā un ļauj atdzist.

Kartupeļus samīca (var izmantot kartupeļu spiedni), pievieno miltus, kartupeļu cieti.

Veido garenas formas kartupeļu plācenīšus, kam vidū liek sēņu pildījumu.

Gatavos plācenīšus apcep aptuveni 3 minūtes no katras puses.

Pasniedz ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.