Kartupeļu plācenīši ar sēņu pildījumu jeb ukraiņu zrazi 13
Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kartupeļu plācenīši pusdienās vai vakariņās būs veģetārs, gards un sātīgs ēdiens.
Sastāvdaļas
6-8 kartupeļi
1 ola
1 ēdamkarote miltu
4-5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 sīpols
450 g šampinjonu
augu eļļa, sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, liek katlā ar ūdeni, pievieno sāli un izvāra.
Sēnes nomazgā, sasmalcina, apcep augu eļļā, tad pievieno sīpolu, pieber sāli, piparus un nedaudz pasautē.
Kartupeļus nokāš, liek bļodā un ļauj atdzist.
Kartupeļus samīca (var izmantot kartupeļu spiedni), pievieno miltus, kartupeļu cieti.
Veido garenas formas kartupeļu plācenīšus, kam vidū liek sēņu pildījumu.
Gatavos plācenīšus apcep aptuveni 3 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar skābo krējumu.