Kartupeļu plācenīši ar biezpiena pildījumu 0
Sastāvdaļas – 700 g nevārītu kartupeļu, 1/2 glāze biezpiena, 2,5 glāzes kartupeļu biezeņa, 1/8 glāzes parmezāna siera, 2–4 ēdamkarotes trekna saldā krējuma, lociņi.
Pagatavošana.
Uz rupjas rīves sarīvē nevārītos kartupeļus. Caur marli nokāš lieko šķidrumu, iegūto masu sajauc ar kartupeļu biezeni. Samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Citā bļodiņā sajauc sieru, biezpienu un saldo krējumu. Pievieno smalki sagrieztus lociņus. Visu kārtīgi samaisa.
Veido plācenīšus – ņem nedaudz kartupeļu masas, vidū liek biezpiena pildījumu. Kartupeļu malas aizloka ciet.
Cep pannā augu eļļā 5–7 minūtes no abām pusēm.
Pasniedz ar krējumu.
Labu apetīti!