Kartupeļu plācenīši ar cieto sieru: gatavoti uz pannas 1
Kad pusdienās gribas pagatavot kaut ko sātīgu un garšīgu, bet ne cepeškrāsnī, izmantojot tikai pannu, šī recepte čaklajām saimniecēm varētu būt īsts atradums!
Sastāvdaļas:
• Kartupeļi – 700 grami
• Burkāns – 1 vidējs
• Cietais siers – 100 grami
• Malti melnie pipari – pēc garšas
• Augu eļļa – 20 grami
• Kviešu milti – 5 ēdamkarotes
• Kefīrs – 3 ēdamkarotes
• Sāls – pēc garšas
• Pētersīļi svaigi – pēc garšas
• Ola – 2 gab.
• Cepamais pulveris – 0,5 tējkarotes
• Saulespuķu eļļa – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Novāra sālītā ūdenī līdz gatavībai, bet pēc tam samīca ar stampu.
2. Saspaidītajiem kartupeļiem pievieno sasmalcinātus zaļumus, uz rīvēs sarīvētu sieru, sāli un piparus pēc garšas.
3. Burkānus sarīvē uz vidējā rupjuma rīves, pēc tam sacep pannā uzkarsētā eļļā. Pēc tam – pievieno pārējai masai.
4. Tagad gatavo mīklu: olām pievieno miltus, cepamo pulveri un nedaudz sāls. Visam pāri pārlej kefīru. Visu kārtīgi sajauc līdz viendabīgai masai.
5. No kartupeļu masas formē kotletītes, kas ietilpst saujā. Katru šo kotletīti apvīļā mīklā, un apcep uz pannas līdz zeltainam brūnumam no katras puses.
Labu apetīti!