Kartupeļu pankūciņas. Īpaši labam rezultātam pievieno sīpolu! 5
Sastāvdaļas
6 kartupeļi
2 sīpoli
1 ola
2 ēdamkarotes miltu
Augu eļļa
Sāls
Svaigi malti pipari
Pagatavošana.
Kartupeļus nomazgā, notīra un noskalo.
Sīpolu notīra.
Kartupeļus un sīpolu sarīvē uz smalkas rīves.
1. padoms. Sīpols ne tikai uzlabo pankūciņu garšu un padara tās gaisīgākas, bet arī neļauj kartupeļu masai kļūt tumšai.
2. padoms. Kombains ar rīvēšanas funkciju pagatavošanu ievērojami paātrina.
Kartupeļu un sīpolu masai pievieno olu, miltus un maltus piparus.
Kārtīgi samaisa.
Uz pannas uzlej nedaudz augu eļļas un liek nelielus mīklas plācenīšus.
Pankūciņas uz vidējas uguns cep, līdz kļūst brūnas no vienas puses, pēc tam apgriež un cep no otras puses līdz gatavībai.
3. padoms. Pankūciņas ir gatavas ātri, tās pietiek apcept, kamēr garoziņa kļūst brūna. Tomēr, ja vēlas, var tās vēl pasautēt zem vāciņa, pievienojot nedaudz ūdens. Tādā gadījumā tās būs mīkstākas, ne tik kraukšķīgas.
Pankūciņas pasniedz ar skābo krējumu.