Kartupeļu klimpas ar šmorētu trusi 0
Sastāvdaļas
• truša kāja
• 2 kartupeļi
• 1 olas dzeltenums
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma
• 50 g saldā krējuma
• burkāni
• sīpoli
• sāls
Pagatavošana.
Kartupeļus samaļ sulu spiedē vai sarīvē, pievieno olas dzeltenumu (ja masas ir daudz, liek arī olas baltumu), ēdamkaroti skābā krējuma, sāli, samaisa un taisa klimpas. Liek vārošā sālsūdenī un vāra, kamēr uzpeld.
Truša kāju sacērt četrās vai sešās daļās, apcep uz pannas taukvielās kopā ar burkāniem un sīpoliem, tad liek katlā, pielej ūdeni un sautē aptuveni divas stundas. Kad gaļa mīksta, pievieno 50 g saldā krējuma, ēdamkaroti skābā krējuma un gatavo mērci.