Kartupeļu kēksiņi – iepriecini viesus ar gardām uzkodām 0
Autore: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas (12 gab.)
• 500 g kartupeļu
• 150 g burkānu
• 70 g cietā siera
• ķiploka daiviņa
• sīpols
• ola
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Sieru sarīvē. Kartupeļus un burkānus sarīvē smalkās skaidiņās. Sīpolu nomizo un smalki sagriež, ķiploku sakapā. Dārzeņus sajauc ar sieru, sāli, pipariem un olu. Liek kēksu formiņās, mazliet pārslaka ar olīveļļu un cep +180 °C aptuveni 45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar diļļu un krējuma mērci.