Kartupeļu – biezpiena plācenīši ar zaļumiem 1
Ja no pusdienām ir palicis pāri kartupeļu biezenis, var izcept ļoti gardus kartupeļu un biezpiena plācenīšus.
Sastāvdaļas – 500 g kartupeļu biezeņa, 300 g biezpiena, zaļie lociņi, pētersīļi, dilles, 50 g siera, ola, 2 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, sāls.
Pagatavošana.
Bļodā liek kartupeļu biezeni, biezpienu un ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā.
Pievieno sasmalcinātus zaļumus, vienu olu, uz rupjas rīves sarīvētu sieru, miltus (ja biezpiens ir šķidrāks, miltus vajadzēs mazliet vairāk). Visu rūpīgi samaisa, pievieno sāli pēc garšas. Pievieno savas iemīļotās garšvielas.
Šķīvī ieber rīvmaizi, vidū liek ar karoti kartupeļu masas pikuci, apviļā rīvmaizē un veido plācenīšus.
Cep pannā augu eļļā zeltaini brūnus no abām pusēm.
Plācenīši ir gardi gan auksti, gan karsti.