Kartupelis no žāvētiem augļiem – diētisks našķis 0
Sastāvdaļas – žāvēti āboli, žāvētas aprikozes, jebkuri rieksti pēc izvēles, magones, sezama sēkliņas un kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai.
Pagatavošana.
Žāvētos ābolus un aprikozes iemērc karstā ūdenī, kamēr tās uzbriest un paliek mīkstas. Kārtīgi nomazgā, nosusina un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
Riekstus noloba, nomazgā un arī samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
Samaltos ābolus ar aprikozēm samaisa, pievieno samaltos riekstus, kamēr masa paliek bieza. Visu kārtīgi samaisa.
No iegūtās masas veido bumbiņas. Tā kā masa ir lipīga, pirms katras bumbiņas veidošanas rokas jāsaslapina ar ūdeni.
Bumbiņas apviļā pēc izvēles – kakao, magonēs, sezama sēkliņās, kokosriekstu skaidiņās.
Virsū uzliek vienu mandeli. Liek ledusskapī atdzesēt.
Labu apetīti!