Foto: Shutterstock

Ar kādām garšvielām sader 8

Kad vaicāju, vai kartupeļi jāliek vārīties aukstā vai karstā ūdenī un kad jāpiemet sāls, Mārcis atbild, ka kartupeļi jāliek aukstā ūdenī un sāls jāpievieno uzreiz, jo tad tas iesūksies visā kartupelī, nevis tikai virskārtā. Viņš gan atzīst – sāli pieberot uzreiz, kartupeļu vārīšana paildzināsies.

Raksturojot, ar kādām garš­vielām un piedevām šie sakņ­augi sader, Mārcis uzsver – kartupeļi ir ļoti draudzīgi. “Tos plaši izmanto visur pasaulē. Ja kartupeļus gatavo itāliešu gaumē, pievieno baziliku, ķiploku, oregano, pētersīļus un Parmas sieru. Savukārt Āzijā pievieno tur iecienītākās garšvielas: čili, koriandru, ingveru, kurkumu. Latviešu garšas kārpiņām tuvākas ir tādas kartupeļu piedevas kā siers, bekons, krējums, ķiploki, sīpoli un loki.”

Tie labi sader ar garšaugu sviestu: 50 g mīksta sviesta pievieno 3 sakapātas ķiploka daiviņas, 1 tējkaroti sāls, pustējkaroti maltu melno piparu un 1 tējkaroti kaltētu pētersīļu.

Balstoties uz savu pieredzi, Mārcis iesaka trīs garšvielas, kas izcili piestāv kartupeļiem: paprikas pulveri, ķiploku pulveri un maltus melnos piparus. Ja nav iebildumu pret asumiņu, var izmantot arī Kajennas piparus.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.