Kartupeļi ar zilā siera pildījumu, kas cepti uz ugunskura 0
Pavasara talku neatņemama sastāvdaļa ir lielais ugunskurs, kurā tiek sadedzināti nokritušie zari, vecās lapas un zāle. Kad viss sadedzis un pāri palikuši vien pelni un ogles, ir īstais brīdis tur salikt folijā ietītus kartupeļus – būs talciniekiem izcili gards cienasts.
Kā gatavot:
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ietin folijā. Saliek ugunskurā, ierušinot pelnos, un atstāj uz 1–2 stundām.
! Cepšanas laiks atkarīgs no kvēlojošo ogļu lieluma un daudzuma – jo vairāk, jo kartupeļi izcepsies ātrāk.
Kamēr kartupeļi cepas, zilo sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kad kartupeļi gatavi, vidū izdara iegriezumu, ar karoti ieliek sviesta piku un zilo sieru. Aizloka foliju un noliek uz 5 minūtēm iestāvēties, lai siers izkūst.
Pārkaisa ar sakapātām dillēm. Zilais pelējuma siers ir pikants un sāļš, tāpēc kartupeļiem sāli nevajag pievienot.