Kartupeļi ar košām, gardām micītēm 0
Latvieši cienī kartupeļus. Un kad gan vēl tos baudīt visdažādākajās variācijās, ja ne rudenī, kamēr tie vēl savā labākajā kondīcijā? Šoreiz gatavojam pildītus kartupeļus!
Sastāvdaļas:
• 4 lieli kartupeļi
• 1 liels sīpols
• 1 paprika
• 100 g sēņu
• saišķis pētersīļu
• rīvēts cietais siers pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Rūpīgi nomazgā kartupeļus un liek vārīties (ar visu mizu) sālsūdenī.
Sīki sagriež sīpolu un papriku, uz pannas apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes un sakapātus svaigus pētersīļus.
Mazliet pasautē.
Kad kartupeļi izvārījušies, tos atdzesē, nogriež micīti (1/4 gareniski no augšas), ar karotīti izņem daļu mīkstuma.
Kartupeļa mīksto masu pievieno apceptajām sēnēm, samaisa un ar kaudzīti pilda izgrebtajos kartupeļos.
Uzber nedaudz siera, liek viegli ietaukotā veidnē vai uz cepampapīra un cepeškrāsnī 180–200 grādos cep 15–20 minūtes.
Sēņu vietā pildījumam var izmantot malto gaļu, šķiņķi. Klāt pasniedz krējumu.