Kārtojums “Siļķe kažokā” ar majonēzi un zaļumu garšvielu mērci: tradīcijas jaunās garšās 0
Daudziem svētku galds bez “Siļķes kažokā” nav iedomājams, taču šis ēdiens gadiem ilgi tiek gatavots pēc vienas metodes. Šajā populāro salātu receptē papildus ir jāgatavo zaļumu mērce, turklāt majonēze nav jāklāj teju pēc katras kārtas – tā rezultātā garša izdodas ļoti piesātināta, bet pati “Siļķe kažokā” – ne tik ļoti kalorijām bagāta.
Izmēģiniet!
Sastāvdaļas:
400 grami mazsālītas siļķes filejas
1 gab. vidēja izmēra sīpols
2 gab. neliela izmēra bietes
2-3 gab. burkāni
3-4 gab. kartupeļi (vidēji)
4 gab. olas
250 grami majonēzes
6 ēdamkarotes augu eļļas
3 daiviņas ķiploka
Neliela buntīte diļļu (10 grami)
Neliela buntīte pētersīļu (10 grami)
Neliela buntīte bazilika (10 grami)
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Novāra bietes, burkānus un kartupeļus līdz pilnīgai gatavībai. Sīpolus sagriež pēc iespējas smalkāk.
2. Siļķi sagriež mazos, bet ne miniatūros gabaliņos.
3. Ņem plakanu trauku, kurā kārtās kārtos salātus. Pirmo plānā kārtiņā izsmērē majonēzi. Tad liek siļķi, pa virsu tai – uz rupjās rīves sarīvētu burkānu, tad – sakapātos sīpolus. Nākošajā kārtā – uz rupjās rīves rīvētus kartupeļus, bietes. Sāls, visticamāk, nav nepieciešams, jo sāļo garšo nodrošina siļķe.
4. Gatavo mērci. Blenderī ieliek dilles, pētersīļus, baziliku un eļļu. Visu kārtīgi sablendē. Pagaršo, ja nepieciešams – pievieno mazliet sāls. Tad vienmērīgi pārlej pāri salātiem pa visu trauku.
5. Kad mērce iesūkusies sastāvdaļās, liek virsū vidējā kārtā majonēzi un pa virsu – uz smalkās rīves sarīvētas olas.
6. Liek ledusskapī “atpūsties” pirms pasniegšanas vismaz uz 2 stundām.
7. Pirms pasniegšanas dekorē ar sasmalcinātiem pētersīļiem un dillēm.
Labu apetīti!