Kārtainie tunča salāti 0
Sastāvdaļas
1 bundža konservēta tunča
150 g cieta siera
svaigs gurķis
4 olas
burkāns
majonēze
12 olīvas
Pagatavošana.
Vispirms sagatavo visus produktus, kas nepieciešami kārtu veidošanai. Olas cieti novāra, burkānu izvāra mīkstu. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Olu baltumus sarīvē tieši traukā vai porciju trauciņos. Pa virsu uzsmērē nedaudz majonēzes.
Tuncim nolej lieko šķidrumu, ar dakšiņu saspaida vienmērīgos gabaliņos un izliek virsū uz olu kārtas.
Sarīvē gurķus, viegli pasāla un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes, pēc tam nolej lieko šķidrumu un gurķus liek virsū tunča kārtai. Virsū uzliek plānu majonēzes kārtiņu.
Burkānu smalki sagriež vai sarīvē, liek virsū gurķiem, tad pārkaisa ar rīvētu sieru. Pārsmērē ar majonēzi.
Pēdējā kārtā ir smalki sarīvēti olu dzeltenumi. Dekorē ar olīvām.