Kārtainie salāti “Vistas fileja sniedziņā”: viesību galdam vai ģimenes vakariņām 9
Šie salāti garšo maigi, bet ir arī labi sātīgi. Tie lieliski iederēsies uz svinību galda gan plašākā kompānijā, gan ģimenes lokā. Izcila recepte, kad apnicis rasols vai siļķe kažokā!
Kārtainie salāti “Vistas fileja sniedziņā”
Sastāvdaļas:
• Kartupeļi – 1-2 gab.
• Gurķis – 1 gab.
• Tomāti – 1 gab.
• Olas – 3 gab.
• Vistas fileja – 1 gab.
• Cietais siers – 50 grami
• Majonēze – pēc garšas
• Sāls, pipari – pēc garšas
• Zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks) – dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Novāriet kartupeļus un olas. Citā traukā izvāriet vistas fileju līdz gatavībai.
2. Kad olas atdzisušas, tās notīriet un sadaliet tās – atsevišķi baltumu, atsevišķi – dzeltenumu. Sarīvējiet baltumu un dzeltenumu atsevišķi uz smalkās rīves.
3. Nomizojiet kartupeļus un sarīvējiet uz rupjās rīves.
4. Sarīvējiet sieru – uz vidējās rīves.
5. Gurķus nomizojiet, pēc tam tāpat kā tomātus un vistas fileju sagrieziet nelielos kubiņos.
6. Ņemiet trauku, kurā kārtosiet salātus. Pirmajā kārtiņā izliek kartupeļus, mazliet piespiež ar karoti, pasāla, sasmērē ar kārtiņu majonēzes (majonēzi izmanto plānā kārtiņā!!!). Pēc tam nākošajā kārtiņā liek olas dzeltenumu, bet pēc tam – gurķus. Atkal pasāla un pievieno mazliet piparus. Visu apsmērē ar kārtiņu majonēzes.
7. Nākošajā kārtiņā izliek vistas fileju, atkal pasāla, pievieno piparus, apsmērē ar majonēzi. Pēc tam liek tomātus – pasāla un pievieno majonēzi. Pēc tam – cietā siera kārtiņa, vēl mazliet majonēzes un virspusē – sarīvēts olas baltums.
Dekorēt salātus varat ar sasmalcinātiet zaļumiem vai no majonēzes pagatavot “restīti”! Labu apetīti!