Kārtainie salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem brūklenēs, sieru un gurķi 0
Kārtainie salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem brūklenēs, Latvijā ražotu cieto sieru, svaigo gurķi, pašu gatavotu majonēzes mērci, ķirbju sēklām un zaļumiem
Pagatavošana: 20 min
Daudzums: 4 porcijas
Pagatavošana
Majonēze mērce: Olas dzeltenumus puto kamēr paliek masa paliek gaiša, nepārtraucot putot lēnām pielej olīveļļu. Turpina putot kamēr masa ir stinga. Pievieno sāli un sinepes pēc garšas.
Salātu pagatavošana: Rupjmaizes šķēli (bez garozas) apgrauzdē kopā ar timiāna vai rozmarīna zariņu uz sausās pannas. Vēl siltu maizi sagriež kubiciņos, liek bļodā kopā ar brūklenēm un noliek malā kamēr sagatavo pārējas sastāvdaļas.
Sieru sarīvē uz dārzeņu rupjās rīves. Gurķi nomizo un sagriež smalkos salmiņos.
Traukā kārtām liek sieru, pēc tam maizi kopā ar brūklenēm, majonēze mērci, gurķi, sieru,majonēze, maize. Rotā ar zaļumiem. Pārber ar ķirbju sēklām.
Lasi tālāk un uzzini vairāk par “Lāču” maizi!