Kārtainie salāti ar plūmēm, sēnēm un gaļu 0
Sastāvdaļas – 400 g šampinjonu, 300 g kūpinātas vistas filejas, 150 g korejas burkānu, 150 g žāvētu melno plūmju, 300 g gurķu, augu eļļa, sāls, pipari, majonēze.
Pagatavošana.
Sēnes smalki sagriež un apcep pannā augu eļļā, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
Atsevišķi sagriež vistas fileju mazos gabaliņos, gurķi, burkānus mazliet sasmalcina, plūmes sīki sagriež.
Tālāk salātus liek kopīgā lielā stikla traukā vai atsevišķos porciju trauciņos.
Apakšā liek sēņu kārtu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Pārsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu.
Virsū liek filejas kārtu, pa virsu majonēze.
Tad seko burkāni, majonēze.
Virsū liek žāvētās plūmes, pārsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu.
Visu noslēdz gurķu kārta. Pa virsu majonēze.
Kārtas atkal atkārto, pēdējai gurķu rindai vairs neliek virsū majonēzi.
Labu apetīti!