Kārtainās siera standziņas. Grēcīgi gards kraukšķis! 7
Pagatavošana
1. Sviestu liek katliņā un izkausē. Iesijā miltus, samaisa, nenoņemot katliņu no uguns. Samaisa.
2. Maisījumu 2-3 minūtes karsē, noņem no plīts, pievieno 3 olu dzeltenumus, samaisa. Pieliek sāli un piparus. Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
3. Atdzesēto mīklu sagriež taisnstūros. Olu sakuļ. Standziņas vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un rīvmaizē.
4. Cep eļļā zeltaini brūnas, kamēr veidojas kraukšķīga garoziņa. Gatavās standziņas liek uz salvetes, lai uzsūktu lieko eļļu.