Kārtainās mīklas pīrāgi ar olu 0
Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas bez rauga
• Trešdaļa no pamatreceptē dotā kāpostu pildījuma
• 2 cieti vārītas olas
Pagatavošana.
Kāpostu pildījumam pieber sakapātas cieti novārītas olas un samaisa. Kārtaino mīklu mazliet atlaidina, lai ir nedaudz mīksta, bet nav pilnībā atkususi. Pīrāgiem vispiemērotākās ir kārtainās mīklas plāksnītes. Tās pārgriež uz pusēm, kvadrāta vidū liek pildījumu, malu pārloka uz pusēm un trīs vaļējās malas aizspiež ar dakšiņu, lai cepoties neveras vaļā. Apziež ar olu un cep +180 °C aptuveni 20–25 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.