Kārtainās mīklas pīrādziņi ar vistas fileju, dārzeņiem un mocarellu 0

Nepieciešams

Pīrādziņiem

500 g gatavas kārtainās mīklas
4 vārītas vistas filejas
1 neliels kabacis
1 oranža paprika
200 g lielu spinātu lapu
150 g mocarellas siera
1 ēdamkarote augu eļļas
50 g kausēta saldkrējuma sviesta
Sāls
Pipari

Reklāma
Reklāma

Sinepju mērcei

TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Rīgā piekauj trolejbusa šoferi, jo viņš atteicās izlaist pasažierus uz ceļa braucamās daļas 152
11 km no mājām suns atrod un drošībā nogādā divus gadus vecu bērnu, kuru visu nakti izmisīgi meklēja policija
Lasīt citas ziņas

80 ml saldā krējuma (35%)
60 ml krējuma
1 tējkarote sinepju graudu
2 tējkarotes sinepju pulvera
2 tējkarotes sagrieztu lociņu
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Daudzums: 9-10 gab.

Pagatavošana

Pīrādziņi

1. Kabaci notīra, papriku nomazgā, izņem serdi. Dārzeņus un vistas fileju sagriež plānās strēmelītēs.
2. Pannā sakarsē augu eļļu, apcep kabaci un papriku 8 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
3. Nomazgātus spinātus liek verdošā ūdenī, ūdeni uzreiz nolej un lapas noskalo aukstā ūdenī. Nosusina.
4. Mocarellas sieru sagriež šķēlītēs.
5. Mīklu izrullē uz miltiem apkaisīta dēlīša vai galda un sagriež 10×10 cm kvadrātos.
6. Uz katra kvadrāta liek 2 spinātu lapas. Uz tām vienmērīgi izkārto kabača, paprikas, vistas un mocarellas šķēlītes. Pildījumu pārlej ar kausētu sviestu.
7. Kvadrātiņu malas savieno centrā un saspiež ar mitrām rokām, lai izveidotos aploksnes formas pīrādziņi.
8. Gatavos pīrādziņus kārto uz paplātes, kas ieziesta ar eļļu, un cep 180 grādu temperatūrā 10 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini.
9. Pēc tam apsedz pīrādziņus ar foliju un gatavo cepeškrāsnī vēl 15-20 minūtes.

Mērce

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Mērcei sakuļ saldo un skābo krējumu, sausās un graudu sinepes, līdz iegūst viendabīgu masu.
2. Pievieno lociņus un samaisa.
3. Gatavos pīrādziņus pasniedz ar sinepju mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.