Kārtainās kūkas ar iebiezināto pienu 1

Sastāvdaļas – kārtainās rauga mīklas iepakojums, 100 g sviesta, pusbundža iebiezinātā piena, citrona miziņa, valrieksti rotāšanai pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kārtainās rauga mīklas kvadrātus izveltnē vienā virzienā, līdz iegūst taisnstūra formu. Katru taisnstūri sagriež 4 daļās un kopā iegūst 8 daļas.

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, virsū liek mīklas pamatnes un cep 180 grādu karstumā 15 minūtes, līdz mīklas pamatnes kļūst zeltainas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr izceptās pamatnes dziest, gatavo krēmu.

Uz smalkas rīves norīvē nost citronam miziņu.

Bļodā savieno istabas temperatūras sviestu, iebiezināto pienu un rīvēto miziņu. Visu samaisa.

Lēzenā traukā liek izceptās pamatnes citu virsū citai, pa vidu smērē iebiezinātā piena krēma kārtu. Katru reizi uzsmērēto krēmu viegli piespiež pamatnei.

Pēdējo kārtu nesmērē, bet piespiež pamatni visai kūkai un liek ledusskapī apmēram uz stundu.

Kad kūka ir saspiedusies, ar iebiezinātā piena krēmu nosmērē visu augšu un sānus un atkal liek ledusskapī, lai savelkas.

Pēc tam sagriež gabaliņos un katru rotā ar valriekstu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.