Sātīga kārtainā sāļā kūka 0

Sātīgās kārtainās kūkas pagatavošanai nepieciešami divi 500 g iepakojumi kārtainās bezrauga mīklas. To plāni izrullē. Šim gabalam būtu jāsanāk tik lielam, lai aizņemtu visu cepamo plāti.

Reklāma
Reklāma
atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kokteilis
“Varbūt nauda tika savākta, bet kur tā palika?” Pretēji Sedokovas solījumiem, Timma uz Latviju atsūtīts nevis bēru uzvalkā, bet…
Lasīt citas ziņas

Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Šādi pa vienai izcep visas četras mīklas plāksnes. Atdzesē un ķeras pie pildīšanas. Kūkai pirmajā kārtā liek šķēlītēs sagrieztus, saceptus šampinjonus, sajauktus ar majonēzi un pāri pārkaisa lociņus.

Otrā kārtā – sarīvētas krabju nūjiņas un sarīvēts siers, sajaukts ar majonēzi un pārkaisītiem lociņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Trešajā kārtā – sasmalcināta kūpinātā vistiņa, arī sajaukta ar majonēzi un lociņiem. Visu noslēdz ar ceturto plāksni, to viegli piepresējot. Tad blenderī sakuļ kausēto sieru ar majonēzi. Ar iegūto krēmu noziež kūkai maliņas un virsu. Visu pārklāj ar pārtikas plēvīti tā, lai netiek klāt gaiss, un liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām. Pēc tam virsū veido garnējumu, piemēram, uzrīvē kārtiņu svaigu gurķu, virs tiem – rīvētas vārītas olas.

Šīs garšīgās kūkas recepti aizņēmos no saimnieces Inas Frīdbergas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.