Foto – Shutterstock

Karstā šokolāde. Pamats viens, variāciju – daudz 0

Kārtīga karstā šokolāde ir dzēriens, kuram jābūt katras saimnieces pirmās palīdzības arsenālā. Vienkāršo pamatrecepti ir viegli variēt, pievienojot visdažādākās sastāvdaļas, sākot ar šķipsniņu kardamona un beidzot ar šobrīd Eiropā modīgo lavandu. Droši ļaujies eksperimentiem – vienīgais, ko vari zaudēt, ir slaidā līnija!

Reklāma
Reklāma

Karstā šokolāde divām personām

Maska tēvs izpļāpājas, atklājot, kāpēc viņa ģimene un Īlons tik ļoti mīl Putinu
Tramps var tikai noplātīt rokas… Sirskis paziņo, ka Krievijas pavasara ofensīva “faktiski jau ir sākusies” 54
TV24
Lūk, cik katrs no mums katru dienu maksā par vienu “airBaltic” nolidoto kilometru
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
450 ml pilnpiena
70 g šokolādes ar 70% kakao sastāva, sasmalcinātas vai samaltas
30 g labas kvalitātes piena šokolādes, sasmalcinātas vai samaltas
75 ml saldā krējuma
¼ tējkarote kanēļa
šķipsniņa sāls

Pagatavošana.

1. Sasilda aptuveni 150 ml piena katliņā vidējā karstumā un iemaisa šokolādi. Turpina maisīt, līdz šokolāde izšķīdusi pienā, pēc tam pielej atlikušo pienu un saldo krējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Turpina karsēt, kamēr maisījums ir karsts, bet ne verdošs, tad pievieno kanēli un šķipsniņu sāls.
Pagaršo, vajadzības gadījumā pievieno vēl kādu sastāvdaļu un pasniedz. Kā punktiņu uz „i” tieši pirms pasniegšanas enerģiski samaisa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.